Пълнени сухи чушки с боб за Бъдни вечер

Основни - Европа / България
Пълнени сухи чушки с боб за Бъдни вечер
Продукти за Пълнени сухи чушки с боб за Бъдни вечер:

12 сухи червени чушки
2 чаени чаши зрял боб
2 глави стар лук
малко домати (от консерва)
олио
1 суп. лъжица червен пипер
1 щипка сух джоджен
1 щипка суха чубрица
1 щипка сминдух
сол на вкус

Начин на приготвяне на Пълнени сухи чушки с боб за Бъдни вечер:

Сваряваме боба и го отцеждаме от водата. За около 15-20 минути накисваме сухите чушки в топла вода, за да омекнат. През това време намачкваме боба. Нарязваме на ситно лука и го задушаваме в олиото. Поръсваме го с червения пипер и доматките и разбръкваме. Добавяме намачкания боб и подправяме с по една щипка от сухата чубрица, сухия джоджен и сминдуха. Добавяме сол на вкус и разбъркваме плънката.

Отцеждаме чушките от водата и ги пълним с готовата плънка. Нареждаме ги в намазана с олио тава, добавяме малко водичка и запичаме във фурната за около половин час.


Чушките, пълнени с боб са едно от традиционните постни ястия, които трябва да красят трапезата ни на Бъдни вечер. Освен, че е вкусна, рецептата не е трудна за приготвяне. Добър апетит!

 

Автор: Silviq Zafirova , 2894 прочитания
Публикувана на 21.11.2011
Няма коментари.
  • Вход Вход за потребители